1. Haberler
  2. Atamalar
  3. Kalp Krizi Şüphesiyle Hastaneye Gitti, Beklerken Hayatını Kaybetti: Gaziantep’te İhmal İddiası!

Kalp Krizi Şüphesiyle Hastaneye Gitti, Beklerken Hayatını Kaybetti: Gaziantep’te İhmal İddiası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acil Servis Bekleme Sırasında Yaşanan Acı Kayıp

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde 37 yaşındaki Mehmet Ali Şirin’in hayatını kaybetmesi, sağlık sistemindeki ihmalleri ve acil servislerdeki önceliklendirme sorunlarını yeniden gündeme taşıdı. Kalp krizi şüphesiyle acil servise başvuran Şirin’in, yalnızca tansiyonu ölçüldü; EKG çekilmeden bekleme alanına alındı. Dakikalar sonra, Şirin sandalyede otururken kalp krizi geçirdi ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dakika Dakika İhmal Zinciri

Olay 29 Haziran gecesi saat 00.03’te başladı. Şiddetli göğüs ağrısı ve kol uyuşması şikayetiyle acile başvuran Mehmet Ali Şirin için eşi, sağlık personeline defalarca durumun ciddiyetini bildirdi. Ancak olay akışı içindeki kritik adımlar şöyle gerçekleşti:

  • 00.03 – Kayıt yapıldı, tansiyonu ölçüldü ancak EKG çekilmedi.

  • 00.14 – Hemşire durumu “kalp krizi olabilir” diyerek tanımladı, yine de hastaya sadece beklemesi söylendi.

  • 00.28 – Doktor tarafından yine EKG çekilmeden sıranın gelmesi beklendi.

  • 00.30 – Eşi başka bir doktordan yardım istedi, ancak aynı cevap verildi.

  • 00.32 – Mehmet Ali Şirin sandalyede fenalaştı, yere yığıldı.

O anlar hastane güvenlik kameralarına da yansıdı.

Müdahalede Gecikme, İlaç Tartışması, Eksik Belgeler

Yere yığılan Şirin’e, ilk müdahale güvenlik görevlileri tarafından yapıldı. Yüzüstü sedyeye alındıktan sonra sarı alana götürüldü, ardından durumu ağırlaşınca kırmızı alana sevk edildi. Ancak zamanında ve etkin müdahale yapılmadığı öne sürüldü.

Bir diğer tartışma konusu ise Şirin’e kalp krizi sonrası Diazem uygulanması oldu. Bu ilacın, böyle bir durumda kullanımı tıbbi açıdan tartışmalı olduğu gibi, uygulamanın belgelenmesiyle ilgili eksiklikler de bulundu. Olayla ilgili resmi belgeler talep edilmesine rağmen, triaj formlarının eksik olduğu bildirildi.

Daha da çarpıcısı, Şirin’in eşi Ayşe Şirin’e, olaydan iki ay sonra yapılmayan bir işlem için borç kağıdı gönderildi.

Kamuoyunda Büyük Tepki: “Bu Bir Sistem Sorunu”

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada ve yerel kamuoyda büyük bir tepki oluştu. Birçok kişi, “Bu ölüm sadece bir ihmal değil, sistemin çöküşüdür” yorumunda bulundu. Sağlık hizmetlerindeki personel eksikliği, triaj uygulamalarının yanlış yürütülmesi ve acil servis yükünün sağlıklı yönetilememesi gibi sorunlar, bu olayla birlikte tekrar sorgulanmaya başlandı.

Ailenin ve kamuoyunun tepkisi üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Mehmet Ali Şirin’in ölümünün gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması bekleniyor.

Kalp Krizi Şüphesiyle Hastaneye Gitti, Beklerken Hayatını Kaybetti: Gaziantep’te İhmal İddiası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sağlık Personeli Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin