1. Haberler
  2. Personel Alımı
  3. İzmir’de doktor müdahale ettiği yaralı tarafından darbedildi

İzmir’de doktor müdahale ettiği yaralı tarafından darbedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan hekim Mustafa Tokmak, bıçaklanma nedeniyle acil servise getirilen hastanın saldırısına uğradı. Hasta, dikiş setindeki makası alarak üzerine yürüdüğü doktorun yüzüne yumruk atarak darp etti

Türkiye’de sağlıkta şiddet olayları pandemi sürecinde de bitmek bilmezken bir dehşet de İzmir’de yaşandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Acil Tıp Kliniği’nde görev yapan asistan hekim Mustafa Tokmak, bir hastanın saldırısına uğradı. Bıçakla yaralanma nedeniyle servise getirilen hasta, ilk müdahalesi ve tetkikleri yapıldıktan sonra dikiş atılırken bir anda sedyenin üzerine çıkarak asistan hekim Tokmak’a hakaret etmeye başladı. Dengesi kaybederek yere düştükten sonra bu kez dikiş setindeki makası eline alarak ayağa kalkan hasta, doktorun üzerine yürüdü ve yüzüne yumruk attı. Polislerin müdahalesi ile etkisiz hale getirilen hastanın daha sonra tedavisine devam edilirken, asistan hekim Tokmak ise darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, tedavinin ardından firar eden hasta aranıyor.

MAKASLA ÜZERİME YÜRÜDÜ

Yaşadıklarını anlatan 31 yaşındaki asistan hekim Tokmak, “22 yaşında bir hasta bıçaklanma vakası ile acil servise geldi. Muhtemelen madde etkisindeydi, çok kendinde değildi. Hayati tehlike oluşturacak bir bıçaklanma değildi, damar yaralanmaları var mı diye görüntülemeye gönderdik. Daha sonra hastayı karnındaki kesiği dikmek için yatırdım. Çok hareketliydi, durmasını istedim. ‘Acıyor’ demeye başladı, uyuşturduğumu söyledim ve sakin olmasını istedim. Diklenmeye başladı. İğneyi soktum diğer taraftan çekecektim ki sedyenin üzerine çıktı ve küfür etmeye başladı. Diğer doktor arkadaşım hafifçe kendisini ittirdi çünkü bana vurmaya yeltenmişti. Sendeledi, üzerime doğru geliyordu ki sedyenin korkuluğuna takıldı ve yere düştü. Adamı tutmaya çalıştık, vurmaya çalıştı elini tuttum. Sonra bir baktım dikiş setinden bir tane makas almış. Üzerime doğru geliyordu. Kaçmaya çalışırken düştüm. Hemşire arkadaşlardan biri adama arkadan sarıldı ve yere düşürdü. Yine kalktı zapt edemediler. Beni köşeye sıkıştırdı, yüzüme yumruk attı. Sonra polisler geldi ve ters kelepçe ile yatırdılar. Yeniden sedyeye alındı ve tedavisine devam edildi. O anda yine tehdit ve küfür etmeye devam etti. Kulağımdaki küpeleri göstererek, ‘Senin o küpelerini koparacağım, mesai çıkışı burada olacağım bakalım o zaman ne yapacaksın’ gibi şeyler söyledi. Sanıyorum henüz yakalanmamış aranıyor. Olayın ardından darp raporu alarak şikayetçi oldum” dedi.

BU OLAYLAR BİZİ MESLEKTEN SOĞUTUYOR

Pandemi sürecinde aylardır büyük bir özveri ile çalışan sağlık emekçilerinin bir de şiddetle karşı karşıya kalmasından büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Tokmak, “Ailesini aylardır göremiyor insanlar. Zaten çalışma şartlarımız çok yoğun. Kimse sokağa çıkamazken biz bu virüsün içindeydik ve çok büyük risk altındaydık. Hala da öyleyiz… Zaten fiziksel ve psikolojik olarak oldukça yorulduğumuz bir süreçte bu gibi olaylar yaşamak bizleri meslekten soğutuyor maalesef. Yaptığımız şey bu fedakarlığa değer mi diye çok sorguluyoruz böyle olaylar oldukça” ifadelerini kullandı.

İzmir’de doktor müdahale ettiği yaralı tarafından darbedildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sağlık Personeli Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin