Başlıklar
Polis Eşi Tarafından Hayattan Koparıldı
Kilis’te görev yapan sağlık çalışanı hemşire Fatma Solak, hastane önünde polis memuru olan eşi H.S. tarafından silahla vurularak hayatını kaybetti. Olay, sağlık camiasında ve kamuoyunda derin üzüntüye yol açtı.
Memleketi Hatay’da Gözyaşlarıyla Uğurlandı
Hayatını kaybeden Fatma Hemşire’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Küreci Mahallesi’ne getirildi. Genç hemşirenin cenazesi, Kıranyurdu Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Aile bireyleri, mesai arkadaşları ve mahalle halkı, törende büyük üzüntü yaşadı.
Kadına ve Sağlık Çalışanına Yönelik Şiddete Bir Kurban Daha
Fatma Solak’ın ölümü, yalnızca bir kadın cinayeti değil, aynı zamanda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakalarının da bir örneği olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de her yıl onlarca kadın en yakınları tarafından öldürülüyor. Bu olay, bir kez daha kadınlara ve sağlık emekçilerine yönelik şiddetle mücadelenin aciliyetini gözler önüne serdi.
Sağlık Camiası Yasta: “Artık Yeter”
Sağlık çalışanları, meslektaşlarının şiddet sonucu kaybedilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan binlerce paylaşımda, “Artık yeter, sağlıkta şiddete son verin” mesajları yükseldi. Pek çok sendika ve meslek örgütü, Fatma hemşire için adalet çağrısı yaptı.


