1. Haberler
  2. Atamalar
  3. 3600 Ek Gösterge Hayal mi Oldu? Yıllardır Beklenen Düzenleme Hâlâ Ortada Yok

3600 Ek Gösterge Hayal mi Oldu? Yıllardır Beklenen Düzenleme Hâlâ Ortada Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin umutları seçim meydanlarında kaldı

3600 ek gösterge vaadi, milyonlarca kamu çalışanı için yıllardır bir umut ışığıydı. Polisler, öğretmenler, hemşireler ve din görevlileri; hem maaşlarında artış hem de emeklilikte ciddi avantaj sağlayacak bu düzenlemeyi bekliyor. Ancak aradan geçen uzun zamana ve verilen onlarca söze rağmen hâlâ somut bir adım atılmış değil.


Seçim Vadiydi, Takvimde Yer Almadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce verdiği sözü şu ifadelerle duyurmuştu:

“Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerimizin ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız.”

Aynı vaat, 13 Aralık 2018 tarihinde açıklanan ikinci 100 Günlük Eylem Planı’nda da yer aldı. Ancak planla gelen umut yerini hayal kırıklığına bıraktı. 5 yılı aşkın süredir, bu konuda net bir uygulama hayata geçirilmedi.


Muhatap Yok, Sorumlu Yok

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 3600 ek gösterge konusunu Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yöneltilen soru, “çalışmaların Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yürütüldüğü” yanıtıyla geçiştirildi.

Aynı soru bu kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltildi. Ancak Oktay da sorumluluğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bırakarak topu başka bir kuruma attı. Süreçte ne net bir tarih verildi, ne de kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapıldı.


“İktidar Sözünü Unutturmak İstiyor”

Milletvekili Sındır, iktidarın bu konuda açıkça samimiyetsiz bir tavır sergilediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Seçim meydanlarında yurttaşlarımıza 3600 ek gösterge sözü defalarca verildi. 2.5 yıl geçti ama ortada sonuç yok. İktidar verdiği sözleri unutturmaya çalışıyor. Bu tavır ne ahlaka, ne vicdana, ne de siyasi etiğe sığar. Yasa teklifini getirsinler, biz bir günde Meclis’ten geçirelim.”


Sağlık Çalışanları ve Öğretmenler İsyanda

3600 ek gösterge sadece maddi bir düzenleme değil, aynı zamanda kamu çalışanlarının yıllarca verdikleri emeğin bir karşılığı. Öğretmenler, hemşireler ve polisler her platformda haklarının teslim edilmesini istiyor. Ancak bu taleplerin karşılıksız kalması, çalışanların devlete ve siyasal sisteme olan güvenini de derinden sarsıyor.

3600 Ek Gösterge Hayal mi Oldu? Yıllardır Beklenen Düzenleme Hâlâ Ortada Yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sağlık Personeli Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin