İzmir’de bir yaşlı bakımevinde meydana gelen ölüm olayıyla ilgili açılan davada önemli bir gelişme yaşandı. 2018 yılında banyoda vücudunda yanık ve kızarıklıklar oluşmasının ardından hastaneye kaldırılan Fatma Uraz, 21 Eylül 2018’de hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili iki bakımevi çalışanı hakkında verilen cezalar kesinleşirken, olaya adı karışan doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Başlıklar
Ne Olmuştu?
- 16 Eylül 2018’de özel bir yaşlı bakımevinde Fatma Uraz’a iki çalışan (Nesrin Ö. ve Tuğçe A.) tarafından banyo yaptırıldı.
- Banyo sonrası Uraz’ın vücudunda kızarıklık ve deri soyulmaları meydana geldi.
- Çalışanlar merhem sürdü ancak yakınlarının fark etmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.
- 21 Eylül 2018’de yaşamını yitirdi.
- Kızı Zehra Yılmazer şikayetçi oldu.
Çalışanlara Hapis Cezası Verildi
Yargılama sonucunda:
| Sanık | Suç | İlk Ceza | İndirimli Ceza |
|---|---|---|---|
| Nesrin Ö. | Taksirle ölüme neden olma | 3 Yıl | 2 Yıl 6 Ay |
| Tuğçe A. | Taksirle ölüme neden olma | 4 Yıl | 3 Yıl 4 Ay |
Sanıkların cezaları istinaf tarafından onandı ve kesinleşti.
Doktorun Duruşmalara Katılmaması Üzerine Yakalama Kararı
Ailenin avukatlarının itirazı üzerine bakımevinde görevli Dr. Naciye S. hakkında da ayrı bir dava açıldı.
Ancak:
- Şubat 2024’ten bu yana ifadesi alınamadı.
- İlk iki duruşmaya katılmadı.
- Üçüncü duruşmaya da gelmeyince, mahkeme açık adresinin tespit edilememesi ve savunma vermekten kaçınması gerekçesiyle yakalama emri çıkardı.
Sıradaki Süreç Ne?
Artık süreç, doktor Naciye S.’nin yakalanarak mahkemeye getirilmesi ve savunmasının alınmasıyla devam edecek. Ailenin avukatları ise “Tüm sorumlular yargı önüne çıkmalı” diyerek davayı takip etmeyi sürdürüyor.


